Zamjenici župana na Regionalnoj konferenciji Poslovnog dnevnika

Poslovni dnevnik i Grad Koprivnica u petak, 16. studenoga organizirali su Regionalnu konferenciju kojoj su prisustvovali zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Pozdravnim riječima u ime organizatora obratili su se glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, a zatim je održan intervju s državnom tajnicom u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezijom Gras na temu migrantske ugroze gospodarskog razvoja. Gošća konferencija bila je i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, koja je sudjelovala u panel diskusiji na temu „Obrazovanje u funkciji gospodarskog razvoja Republike Hrvatske – prepreke i izazovi“. Ministrica je poručila kako je „obrazovanje zalog za budućnost“ te kako moramo zajedno raditi da bismo „mladima osigurali dobre prilike kao u ostatku Europske unije te konkurentan obrazovni sustav“.

Na panel diskusiji raspravljalo se o ključnim temama vezanim uz aktualizaciju obrazovnog sustava te novim trendovima na tržištu rada, s ciljem kreiranja sustavnog rješenja za gospodarski razvoj Republike Hrvatske. Uz ministricu Divjak i gradonačelnika Jakšića, panelisti su bili prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica koji djeluje u sklopu Sveučilišta Sjever Mario Tomiša te ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasmina Havranek.

Služba ureda župana