Zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota ugostili sudionike festivala „Iz bakine škrinje“

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i KUD “Koprivnica” suorganizatori su 4. Međunarodnog folklornog festivala “Iz bakine škrinje” koji se održava u Koprivnici od 21. – 25. srpnja 2010. godine. Tom prilikom je u četvrtak 22. srpnja u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana konferencija za novinare na kojoj su uz predstavnike gostiju i organizatora bili prisutni i zamjenici župana Ivan Pal i Darko Sobota. Program festivala predstavio je Krešimir Blažek ispred Organizacijskog odbora i Turističke zajednice. Naglasio je kako u ovogodišnjem festivalu sudjeluju skupine iz: Španjolske, BiH, Slovenije, Mađarske, Makedonije i Hrvatske.

Pokrovitelji Festivala su Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, a glavni sponzori su Hrvatska turistička zajednica i TZ KKŽ. Održavanje Festivala omogućili su : Podravka d.d., Carlsberg Croatia, Pikant marketing, Bogadigrafika, Superprint, Trg d.o.o., RKC te Srednja i Obrtnička škola Koprivnica.

Otvorenje Festivala je u petak 23. srpnja u 20,30 sati u Domu mladih, a uz domaćine KUD „Koprivnica“ nastupit će gosti iz : Španjolske, BiH, Slovenije i Makedonije. U subotu 24. srpnja u isto vrijeme, 20,30 sati, u Domu mladih nastupit će folkloraši iz Španjolske i BiH (s drugim programom nego dan ranije), Mađarske, Buševca i Koprivnice te Udruga hrvatskih cimbalista iz Đurđevca.

U nedjelju, 25. srpnja 2010.g., gosti iz Mađarske i Španjolske predstavit će se prigodnim programom u Društvenom domu u Kalinovcu u 12,00 sati.

Gostima je poželio ugodan boravak u Županiji zamjenik župana Ivan Pal koji je s predstavnicima folklornih skupina izmijenio i simbolične poklone.