Zaklada HGK ŽK Koprivnica objavila natječaj za dodjelu stipendija

Stipendiranjem studenata deficitarnih struka i dodjelom stipendija od 1.500 kuna mjesečno do završetka studija, Zaklada Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata već deset godina motivira studente s područja Koprivničko-križevačke županije za uspješno studiranje i razvijanje kompetencija koje traži tržište rada.

Od početka rada Zaklade, putem jedanaest  javnih natječaja izabrano je 49 stipendista, studenata koji studiraju ili su diplomirali na devet različitih fakulteta. Dodijeljeno je i devet stipendija u obliku novčane pomoći za redovno školovanje u trajanju od godinu dana učenicima i studentima izuzetno lošeg socijalno-ekonomskog statusa.

Zaklada je osnovana s ciljem obrazovanja radnika deficitarnih struka i stručnjaka koji će pridonijeti unapređenju gospodarstva i ostalih segmenata društva u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na ovaj način, njeni osnivači – Hrvatska gospodarska komora, Podravka Koprivnica, Radnik Križevci, Hartmann Koprivnica te Rasco Kalinovac, žele preuzeti dio društvene odgovornosti za obrazovanje mladih i daljnji gospodarski razvoj Podravine i Prigorja. Aktivnosti Zaklade usmjerene su na pronalaženje talentiranih mladih ljudi i ulaganje u njihovo obrazovanje s jedne strane te promoviranja svrhe i misije Zaklade, među poslovnom zajednicom odnosno potencijalnim donatorima i budućim poslodavcima, s druge strane.

Zaklada je objavila natječaj za dodjelu stipendija izvrsnim pojedincima, studentima s područja Koprivničko-križevačke županije, i to za pet novih stipendista. Pravo na sudjelovanje na natječaju i dodjelu stipendije od 1.500 kn mjesečno do završetka školovanja imaju državljani RH redovni studenti druge i viših godina studija s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije. Osnovni kriterij za dodjelu stipendija je uspjeh kandidata i godina studija,  socijalno imovinski status te deficitarnost zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na dodatne bodove za deficitarnost zanimanja ovaj put mogu računati studenti strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, logopedije, farmacije i medicine.

Natječaj i uvjeti za dodjelu stipendija objavljeni su na web stranici HGK (http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica/vijesti-iz-rada-zaklade), a natječaj je otvoren do 9. studenoga 2018. godine.

U privitku se nalaze tekst natječaja i obrazac prijave.

Služba ureda župana