Zajedničkom suradnjom prijavljen projekt „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“

Općina Legrad, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja prijavili su projekt „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“ na otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“.

Prijavitelj projekta je Općina Legrad, ukupna vrijednost je više od 4,8 milijuna kuna, a temeljni cilj formiranje poučno-tematske staze na jezeru Šoderica izgradnjom šetnice sa javnom rasvjetom te dvije promatračnice koje će predstavljati početnu i završnu točku staze.

Šetnica će uz energetski učinkovitu javnu rasvjetu biti opremljena i svom potrebnom urbanom opremom, kao i informativno-edukacijskim sadržajima neophodnima za funkcionalnost. Poučno-tematska staza bit će obogaćena dodatnim sadržajima za najmlađe te će se u blizini urediti i opremiti dječje igralište.

Uz navedene infrastrukturne radove, projektom će se osigurati i edukacija za turističke vodiče i interpretatore, educirat će se i zaposliti spasioci na jezeru Šoderica, a kroz razne tematske radionice i ostale projektne aktivnosti doprinijet će se održivoj valorizaciji flore i faune Općine Legrad i samog jezera Šoderica.

Sva navedena ulaganja i aktivnosti u funkciji su povećanja broja posjetitelja  odredišta prirodne baštine na području Općine Legrad.

Služba ureda župana