Za prvu fazu opremanja poduzetničke zone u Koprivničkom Ivancu 5,1 milijun kuna

U prostorijama Općine Koprivnički Ivanec u srijedu 30. ožujka, potpisan je Ugovor o izgradnji prometnica, vodovoda i kanalizacije u Poslovnoj zoni Koprivnički Ivanec. Potpisivanju je uz župana Darka Korena sa suradnicima, predsjednika Uprave poduzeća „Radnik“ d.d. Križevci i načelnika Općine Božidara Vrabelja, bila prisutna i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić.

Božidar Vrabelj je objasnio kako ova prva faza opremanja poduzetničke zone stoji 5,1 milijun kuna i financira se iz državnog proračuna (50%), općinskih sredstava (40%) i proračuna Koprivničko-križevačke županije (10%). Župan Darko Koren je istaknuo da je državna tajnica Tihana Kraljić učinila puno u projektu opremanja poduzetničke zone u Koprivničkom Ivancu, te da je zajednička suradnja županije, općine i države garant uspješnosti projekta. „Sama lokacija ove zone je iznimno dobra, ali moramo učiniti sve da je nakon opremanja popunimo s zainteresiranim investitorima“ rekao je Koren.

Državna tajnica Tihana Kraljić je izdvojila kako u Hrvatskoj postoji 356 prioritetnih poduzetničkih zona. One su počele mijenjati gospodarsku sliku Hrvatske koja je samo ove godine za njihova opremanja osigurala 50 milijuna kuna. Sada predstoji privlačenje poduzetnika, investitora i obrtnika kako bi one oživjele i počele intenzivno doprinositi gospodarstvu.