Za programe udruga župan rasporedio 800 tisuća kuna

Župan Darko Koren donio je zaključke o rasporedu sredstava županijskog Proračuna za programske djelatnosti udruga građana s područja Koprivničko-križevačke županije. Prethodno je objavljen javni poziv za predlaganje programa i projekata udruga, a nakon što je istekao rok za prijavu na javni poziv županijsko Povjerenstvo za udruge razmotrilo je pristigle programe i projekte te županu dalo prijedlog za raspodjelu sredstava.

U Proračunu za 2012. za ovu namjenu osigurano je 800 tisuća kuna, a sredstva su raspoređena za programe i projekte 116 udruga koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije.

Udrugama proizišlim iz Domovinskog rata raspoređeno je tako 250 tisuća kuna, udruge iz područja gospodarstva dobile su 25 tisuća kuna, a udruge iz područja brige o starijim osobama 95 tisuća kuna. Udrugama iz područja brige o djeci i mladima namijenjeno je 90 tisuća kuna, udrugama iz područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom 220 tisuća kuna, dok je za rad udruga žena namijenjeno 40 tisuća kuna. Udrugama iz raznih drugih područja djelovanja raspoređeno je 80 tisuća kuna.

Raspored sredstava za sufinanciranje programa udruga u 2012. pogledajte OVDJE