Za novog predsjednika županijske Vatrogasne zajednice izabran Darko Palaš

U Vatrogasnom domu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sigetec održana je izborna sjednica Skupštine županijske Vatrogasne zajednice na kojoj je za novog predsjednika jednoglasno izabran Darko Palaš, a za potpredsjednike Miroslav Petračija iz Požarnog područja Križevci i Goran Matoničkin iz Požarnog područja Đurđevac.

Skupštini je prisustvovao i župan Darko Koren koji je zahvalio dosadašnjem vodstvu te uputio čestitke novom, uz želje za uspjehom u obavljanju svih dužnosti.

Uvjeren sam da će naša suradnja koja je i dosad bila odlična, takva biti i dalje. Spadamo u red najvatrogasnijih županija u Hrvatskoj i pred nama je obveza učiniti sve moguće da taj sustav funkcionira. Županija usmjerava i objedinjuje sve ključne politike vezane uz vatrogastvo i nastoji osigurati optimalne uvjete za vatrogasce te se nadamo da ste tu našu predanost i prepoznali. Na raspolaganju smo vam sa svim svojim stručnim službama za potrebnu pomoć i podršku, a doprinos svakog od nas uvelike će utjecati na cijeli sustav vatrogastva, kao jednog od najvažnijih segmenata civilne zaštite. Vatrogasci ne gase samo požar, pred njima su mnoge obveze i zadaci i zahvalni smo im na svemu što čine za naše društvo i našu Županiju“, kazao je župan Koren.

Branko Vucikuja, v.d. predsjednika županijske Zajednice, zahvalio je županu i suradnicima te kolegama vatrogascima na dosadašnjoj suradnju, čestitavši novom vodstvu.

Predsjednik Darko Palaš, koji dolazi iz Požarnog područja Koprivnica – VZO Peteranec, uzvratio je zahvale te dodao: „Zajedništvo je put kojim trebamo ići, nastavljamo odličnu suradnju sa Županijom, a u narednom razdoblju planiram obići sva dobrovoljna vatrogasna društva kako bih se upoznao s izazovima na terenu. Trebam pomoć svakog od vas jer svoje sredine najbolje poznajte. Planiramo se više uključiti u EU projekte, poraditi na još učinkovitijoj međusobnoj komunikaciji, a obzirom da nam predstoji državno natjecanje, ekipama želim da postignu sjajne rezultate.“

Stjepan Skuliber obratio se prisutnima ispred koordinacije VZŽ sjeverozapadne Hrvatske i ispred Hrvatske vatrogasne zajednice te je naglasio dobru suradnju sa županijskom Vatrogasnom županijom, predstavivši aktivnosti koje su se provodile tijekom mandatnog razdoblja 2017. – 2021. godine. Prigodnim riječima obratio se i načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

Vršitelj dužnosti županijskog vatrogasnog zapovjednika Zvonimir Habijan podnio je Izvješće za mandatno razdoblje 2017. do 2021. godine, naglasivši da su vatrogasci imali burno razdoblje, puno intervencija, dislokacija, a pružali su i pomoć na području Sisačko-moslavačke županije nakon razornog potresa. Nakon Izvješća koje je podnio Zvonimir Habijan, ispred Nadzornog odbora Izvješće je podnio Vladimir Sokolović, a ista su jednoglasno usvojena. Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Davor Tetec, a iz istog je bilo vidljivo da su na Skupštini nazočne dvije trećine delegata te da su sve odluke pravovaljane.  Ispred Kandidacijske komisije, prijedloge za izbor novog vodstva Vatrogasne zajednice pročitala je Maja Solina.

Sukladno Statutu i Poslovniku Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije  verificirani su  delegati Skupštine i članovi Predsjedništva te su izabrani članovi Nadzornog odbora i Suda časti. Predsjednica Kandidacijske komisije upoznala je prisutne i s izabranim članovima Zapovjedništva VZŽ.

Uz delegate Skupštine, članove Predsjedništva, Zapovjedništva i Nadzornog odbora sjednici su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda župana nadležan za poslove vatrogastva Melita Ivančić,  referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc, zamjenik predsjednika Darko Majhen i tajnik Zvonko Videc iz VZ  Varaždinske županije te predsjednik VZ Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović.

 

Služba ureda župana

Fotografije: Izvjestitelj VZKKŽ Krešimir Juratović