Za novog predsjednika GSV-a izabran Vladimir Dobravec ispred poslodavaca

U prostorijama Županije u utorak, 25. siječnja, sastalo se županijsko Gospodarsko-socijalno vijeće (GSV). Uz dogovor o zajedničkom obilježavanju dana socijalnog partnerstva članovi Vijeća raspravljali su o stanju kriminaliteta na području Županije, financijskim rezultatima poduzetnika i Programu rada za 2011. godinu. Novoizabrani predsjednik GSV-a je Vladimir Dobravec (poslodavci), dok su potpredsjednici Ljiljana Sambol ispred sindikata i zamjenik župana Darko Sobota.

O stanju kriminaliteta izvijestio je načelnik Odjela Krim-policije Policijske uprave koprivničko-križevačke Ivan Bračko, koji je u svojoj analizi izdvojio kako je tijekom 2010. evidentirano smanjenje broja kaznenih dijela o odnosu na 2009. godinu za 17,1 %. Potrebno je naglasiti i da je došlo do smanjena najtežih kaznenih djela koja posebno narušavaju osjećaj sigurnosti građana, ali je zato povećan broj krađa i teških krađa za čak 39%. Smanjen je i broj kaznenih djela u području gospodarstva, a u 2010. evidentirano je 59,7% manje takvih djela u odnosu na prijašnju godinu. Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta iznosi preko 199 milijuna kuna.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne djelatnosti Marijan Štimac u svojem je izlaganju zaključio kako trend poslovanja gospodarstva na području Koprivničko-križevačke županije u potpunosti odgovara kretanjima na državnoj razini. Jednoglasno je podržan Plan rada GSV-a za 2011. u kojem se planira nastavak uspješne suradnje s HZZ-om, Državnim inspektoratom, gospodarskom i obrtničkom komorom, MUP-om i Poreznom upravnom.