„Vuzmena košarica“ izazvala velik interes vrtića i škola

Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, u suradnji s Dječjim vrtićom „Vrapčić“ Drnje, u ožujku ’10. raspisala je natječaj za najljepšu „Vuzmenu košaricu“. Osnovni cilj projekta bio je očuvanje kulturne baštine kroz izradu uskršnjih pisanica, a u startu je propisan način kako pisanice moraju biti ukrašene. Djeca su svoje radove prezentirala 27. ožujka na Zrinskom trgu u Koprivnici, prilikom postavljanja ”Pisanice od srca” kraj fontane, a u oslikavanju su koristila sve likovne tehnike. Povjerenstvo za ocjenjivanje u sastavu Vesna Peršić Kovač, Kristina Sočev, Zlatko Kolarek i Josip Cugovčan odabralo je najizvornije i najautentičnije pisanice.

Za djecu koja su izrađivala pisanice u Županiji je 15. ožujka upriličen prijem, na kojem je župan Darko Koren uručio priznanja za najbolje radove. Župan je tom prilikom pohvalio sve koji su sudjelovali u projektu, te se zahvalio njihovim učiteljima. Direktor Turističke zajednice Zdravko Mihevc čestitao je učenicima i najavio kako će za njih za nagradu biti organiziran obilazak znamenitosti Županije kroz cjelodnevni izlet.

Dobitnici prve nagrade u kategoriji dječjih vrtića su mališani iza Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Koprivnica, drugo mjesto pripalo je djeci iz „Lastavice“ Peteranec, a treće „Smiješku“ iz Koprivnice. Što se osnovnoškolaca tiče, treće mjesto u „Vuzmenim košaricama“ dodijeljeno je COOR-u Podravsko sunce, drugi su učenici iz OŠ Koprivnički Bregi, a najljepše pisanice i košarice imali su učenici OŠ „Braća Radić“ iz Koprivnice.

Prodajom spomenutih pisanica iz natječaja prikupljene su 3662 kune koje će biti doznačene dječjem odjelu Bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici.