Vrtićarci kroz igru i edukativna predavanja učili o sigurnosti u prometu

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke prošlog tjedana su održali edukativna predavanja djeci u skupini „Loptice“ u dječjem vrtiću „Igra“ u Kloštru Podravskom, skupini „Kapljice“ u dječjem vrtiću „Bubamara“ u Kalinovcu, dječjem vrtiću „Leptirić“ u Hlebinama i skupini „Zdravoljupci“ u dječjem vrtiću „Fijolica“ u Novigradu Podravskom.

Tom prilikom djeci se ukazalo na važnost  sigurnog sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala, au sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ i provođenja aktivnosti tijekom „Road safety days“ djeca su učila zašto je važno na pravilan način koristiti autosjedalicu i sigurnosni pojas, kao i o opasnostima koja se javljaju zbog nepravilnog korištenja.

Odgojiteljicama i djeci uručene su naljepnice i razglednice „Dijete u autu“ izrađene u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama koprivničko-križevačke županije, te brošure udruge RODA „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“.

Tijekom tjedna u suradnji Policijske uprave i udruge „RODA“ “, ispred dječjeg vrtića „Smiješak“ u Koprivnici održana je i kontrola prevoženja djece u vozilima odnosno korištenja dječjih autosjedalica. Kontrolirano je 11 vozila i 16 autosjedalica, a u većini slučajeva su uočene greške i nedostaci u načinu prijevoza te pozicioniranju sjedalica.

Izvršena je i kontrola prevoženja djece na biciklima prilikom čega je roditeljima skrenuta pozornost na nepravilnosti te na koji način trebaju prevoziti djecu.

 Preventivna akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“ provodi se od listopada 2014. godine, u zajedničkoj suradnji tvrtke BeSafe, Udrugom „RODA“ Roditelji u akciji, Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke.

Izvor fotografija: PU Koprivničko-križevačka

 Služba ureda župana