Volonterskom Centru Koprivnice potpora Ministarstva

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku podržalo je projekt „Volonterski Centar Koprivnice“ koji Udruga Kopriva provodi od prosinca 2014. godine. Sufinanciranjem Ministarstva u iznosu od 70.000,00 kuna Centar nastavlja sa radom, a ujedno je zaposlena i voditeljica Centra Nina Orak.

Uz niz planiranih aktivnosti, Centar će aktivno raditi na razvoju, ažuriranju i održavanju baze podataka tzv. „Burza volontera“ koja će se nalaziti na budućem web portalu Volonterskog centra Koprivnice sufinanciranom od strane Koprivničko-križevačke županije.

Također, u kolovozu će se građane informirati i potaknuti na volontiranje prezentacijom „Gdje volontirati kroz ljeto“, dok u listopadu će se mlađim generacijama prezentirati „Mogućnosti volontiranja za srednjoškolce“ u srednjim školama. Već sljedeće godine planirana je prezentacija o volontiranju u područnim školama, a biti će uključeni i studenti Sveučilišta Sjever u Koprivnici.

Centar će omogućiti dostupnost novih izdanja volonterskih knjižica, a pored navedenog, Centar će aktivno raditi na povezivanju i partnerstvu s organizacijama te težiti promoviranju volontiranja kroz edukacije i radionice.

Sve informacije Volonterskog centra Koprivnice možete potražiti ponedjeljkom i petkom od 8,00 do 15,00 sati i srijedom od 13,00 do 19,00 sati u Biciklističkom centru (predvorje Doma mladih u Koprivnici).

Služba ureda župana