Volonteri koprivničkog Crvenog križa u akcijama cijepljenja darovali 522 sata svojeg vremena

Čak 522 sata svojeg vremena darovalo je 16 volontera Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica na akcijama masovnog cijepljenja protiv COVID-19. U sportskoj dvorani Srednje škole Koprivnica održano je 16 akcija cijepljenja, prva je bila 20. ožujka, a posljednja 4. srpnja 2021. godine.

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica sudjelovali su u organizaciji punktova,a njih 16 je na 16 punktova odradilo 522 volonterska sata, odnosno volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica su bez ikakve naknade, s mnogo dobre volje i požrtvovnosti zajednici u kojoj žive darovali ukupno 65 radnih dana svojeg vremena. Uz njih, na akcijama cijepljenja, bili su i zaposlenici GDCK Koprivnica, koji su uz svoj redovni posao, pronašli i vremena za ispomoć u dvorani.

O njihovom odnosu prema obavezama na akcijama cijepljenja i uspješnom obavljanju svih pri tom dobivenih zadataka najbolje govore pohvale organizatora i – što je još važnije – pohvale sugrađana koji su se cijepili. A obaveze  volontera su bile različite. Koordinirali su građane u dvorani i ispred nje, prozivali ih na ulazima i mjerili im temperaturu, pazili na njih nakon što su cijepljeni. Sve su obavljali na najbolji način, s voljom i uz saznanje da svoje slobodne vrijeme potpuno besplatno poklanjaju za dobrobit nekog drugog, ponosno noseći obilježja Crvenog križa.

Najmanje što možemo učiniti za te ljude velikog srca je zahvaliti im u ime svih nas koji smo cijepljenje obavili bez ikakvog stresa i straha i spomenuti njihova imena: Zvonimir Šašek, Mica Lončar, Stjepan Lončar, Lidija Krapinec, Štefanija Justin, Marija Čižmek, Dragutin Havaić, Lea Popović, Ozana Brkić, Enio Komljenović, Ivan Bečeić, Mirjana Klasić, Jasna Gerza, Sara Barić, Magdalena Remetović i Aleksandra Gregorić.

I inače su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica velika snaga društva i bez njih je nezamisliva većina naših aktivnosti. Potresi, poplave, migranti  i sve ostale izvanredne situacije koje su nas snašle u posljednjih nekoliko godina, kao i redovna prikupljanja i podjele donacija te asistiranja kod akcija dobrovoljnog darivanja krvi, ne bi bile tako uspješno odrađene da nije ljudi koji nesebično svoje slobodno vrijeme daruju kako bi pomogli nekom drugom.

Hvala svima koji daruju svoje vrijeme, znanje, volju i srce za druge. U ekipi ima još mnogo mjesta – pridružite im se!

Izvor: GDCK Koprivnica

Služba ureda župana