Volim svoju županiju: Novi vizualni identitet za novi krug foto natječaja

Foto natječaj „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija bit će ponovno otvoren od 15. ožujka. U dva tjedna, koliko će trajati, profesionalni i amaterski fotografi moći će poslati svoje radove koji će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“, a radovi se predaju putem aplikacije na internetskoj stranici volimzup.hr

Natječaj je nastao je iz želje da se promoviraju ljepote svih kutaka Hrvatske, a fotografi mogu sudjelovati s najviše tri fotografije. Najbolje fotografije biraju se u dvije kategorije – prema ocjeni stručnog žirija i prema najviše glasova putem društvenih mreža. Predsjednica stručnog žirija je profesionalna fotografkinja Mare Milin, koja je dio projekta petu godinu zaredom, a natječaj je ove godine dobio i svoje novo vizualno ruho, za koje je zaslužan dizajner Ivan Dilberović. Vizualni identitet zamišljen je kao prezentacija svake županije jednim tipografskim znakom i jednim motivom koji tu županiju čini prepoznatljivom. Kako sam naziv “Volim svoju županiju” ima 18 znakova, a imamo 20 županija i Grad Zagreb,  separatori među riječima su također iskorišteni u tu svrhu. Tako su Grad Zagreb i Zagrebačka županija simbiozom postali jedan separator, a Vukovarsko-srijemska županija – drugi.

Fotoaparate u ruke jer od 15. ožujka možete prijaviti svoje fotografije i osvojiti, između ostalog, GoPro Hero 8 Black kameru.

Služba ureda župana