Vokalni ansambl Antiphonus održao koncert u koprivničkoj crkvi sv. Nikole biskupa

Prošlog je vikenda u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa održan koncert pod nazivom „Miserere“ u izvedbi poznatog vokalnog ansambla Antiphonus pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

Koncertu je prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Voditelja ansambla Antiphonus, dirigent maestro Tomislav Fačini, ujedno je dirigent Zbora oružanih snaga republike Hrvatske.

Članovi Antiphonusa iskristalizirali su se tijekom dugog procesa zajedničkog muziciranja u raznim sastavima. Glazbenici različitih profila grade delikatan repertoar, njegujući djela sa samih početaka europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja. Od osnutka 2008. godine, Antiphonus daje sve od sebe da osvoji i oduševi svoju publiku, na svim hrvatskim festivalima, u brojnim gradovima i u inozemstvu, domišljatim koncertnim programima u rasponu od srednjega vijeka do suvremenih autora. Madrigali, moteti, opere, pastorale, organumi, oratoriji, “gregorijanika” i svi mogući žanrovi luk su kojim Antiphonus, poput muzikalnog Amora, odapinje strelice u srca svoje publike.

Služba ureda župana