Visoko gospodarsko učilište u Križevcima proslavilo 155. obljetnicu poljoprivrednog školstva

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima u četvrtak, 19. studenog obilježilo je 155. obljetnicu poljoprivrednog školstva. Povodom obilježavanja ove značajne obljetnice, Visoko gospodarsko učilište organiziralo je međunarodnu konferenciju pod nazivom „Trendovi i izazovi visokoga obrazovanja u poljoprivredi“.

Prisutne goste pozdravila je dekanica Visokog gospodarskog učilišta Križevci Marijana Ivanek – Martinčić koja je u uvodnim riječima naglasila kako poljoprivreda mora čuvati okoliš, životinje, ali mora biti i egzistencijalna i samim time isplativa.

U ime Koprivničko-križevačke županije konferenciji su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za gospodarsvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Denis Maksić. Na konferenciji svoje teme izložili su Zoran Vasić (Ministarstvo poljoprivrede), Božica Marković (Hrvatska gospodarska komora), Ljiljana Božić-Ostojić (Veleučilište u Slavonskom Brodu), Siniša Srečec (Visoko gospodarsko učilište u Križevcima) i Ingrid Bauman (Prehrambeno-biotehnološki fakultet u Zagrebu), Sonja Marić (Poljoprivredni fakultet u Osijeku), Ivo Grgić (Agronomski fakultet u Zagrebu), Zsuzsanna Bacsi i Ernő Kovács (Georgikon Faculty, University of Pannonia), Branko Kramberger (Faculty of Agriculture and Life Sciences, University of Maribor), Lovorka Blažević, Boris Dorbić i Ana Marić (Veleučilište Marko Marulić u Kninu) te Marijana Ivanek-Martinčić i Renata Husinec (Visoko gospodarsko učilište u Križevcima).

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol

Foto: www.krizevci.hr