Vesela atmosfera na prvoj večeri 15. Festivala pjevača „50+“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Kluba za starije osobe „Mariška“ u utorak, 3. listopada održana je prva večer 15. po redu Festivala „50+“ u kojoj su nastupili pjevači s područja Koprivničko-križevačke županije.

Podršku pjevačima te Domu kao županijskoj ustanovi koja iz godine u godinu postiže sjajne rezultate na području skrbi o osobama treće životne dobi, uputio je zamjenik župana Ratimir Ljubić, dodavši kako se manifestacijama poput ove potiču kreativnost, veselje i pozitivnu atmosferu, a čestitkama na organizaciji Festivala pridružio se i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Na brojne programe koje provode kako bi svojim korisnicima, ali i ostalim građanima osigurali kvalitetno i aktivno provođenje vremena, osvrnula se ravnateljica Doma Vesna Križan, zahvalivši Županiji na suradnji i kontinuiranoj podršci, a tradiciju Festivala pohvalila je i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samoborec.

Šala i dosjetkama publiku su zabavljali Nikola Novosel Miška i Elza Herceg, a prema procjeni stručnog žirija, prvo je mjesto osvojio Ivan Đopar s pjesmom „Jedan čovjek i jedna žena“, drugi je bio Zdenko Vujasinović s pjesmom „Poželi nešto lijepo“, a treća Milica Grubić s pjesmom „Jedna gitara, bezbroj snova“.

Publika je pak najboljom proglasila Katicu Kelemen s pjesmom „Dan plavetan kao lan“, drugo mjesto osvojile su Katica Požgaj i Zlata Međimorec s pjesmom „U jednom malom pariškom lokalu“, dok je treća bila Terezija Horvat s pjesmom „Popevke sem slagal“.

Druga festivalska večer na rasporedu je u četvrtak 5. listopada, kada će svoje pjevačko umijeće pokazati predstavnici domova za starije osobe s područja Republike Hrvatske.

Služba ureda župana