Velik interes za cijepljenje u Legradu, sljedeći punkt je u petak u dvorani Strukovne škole u Đurđevcu

U Vatrogasnom domu u Legradu danas je nastavljeno cijepljenje opće populacije protiv koronavirusa, a mještanima je na raspolaganju bilo 450 doza cjepiva. Podršku ovoj akciji dali su župan Darko Koren i zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera civilne zaštite KKŽ, Ratimir Ljubić, u prisustvu načelnika Općine Legrad Ivana Sabolića.

Kao i na prijašnjim punktovima u Koprivnici i Križevcima, županijski je Stožer u suradnji sa županijskim zdravstvenim ustanovama i liječnicima obiteljske medicine poduzeo sve potrebne aktivnosti da organizacija cijepljenja bude provedena na najvišoj mogućoj razini.

Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla potvrdila je kako je sve proteklo prema planu i postavljenim visokim organizacijskim standardima te kako nije bilo gužvi niti čekanja, što je važno u ovim epidemiološkim uvjetima jer postoji rizik od širenja zaraze koronavirusom. Interes građana je i dalje velik, posljednjih je tjedana porastao za nekoliko tisuća te se očekuje da će se procijepiti svi zainteresirani u skladu s dinamikom zaprimanja cjepiva. Građani se pozivaju da se i dalje javljaju svojim liječnicima obiteljske medicine kako bi se prijavili za cijepljenje.

Zamjenik Ljubić naglasio je kako je epidemiološka situacija na području županije stabilna, sa silaznim trendom broja novooboljelih, a građane je pozvao da i nadalje budu odgovorni kako se te brojke ne bi povećale.

Zahvale svima uključenima u proces organizacije cijepljenja, koji može poslužiti kao primjer dobrog rada drugim županijama, uputio je župan, dodavši kako Županija, županijski Stožer i svi zdravstveni djelatnici od samog početka podržavaju kampanju „Misli na druge, cijepi se“ i promociju cijepljenja kao najuspješnijeg načina da se pojava koronavirusa drži pod kontrolom zdravstvenog sustava.

Sljedeći punkt planiran je za petak, 26. veljače u dvorani Strukovne škole u Đurđevcu, dok će se 27. veljače cijepiti u Koprivnici u dvorani Srednje škole u prijepodnevnim i popodnevnim satima.

 

Stožer civilne zaštite KKŽ