Veleposlanik delegacije EU Paul Vandoren posjetio Koprivnicu

Veleposlanik delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren posjetio je u četvrtak, 14. travnja, Grad Koprivnicu. U cjelodnevnom programu posjete veleposlanik je posjetio ušće Mure u Dravu kod Legrada, poslovnu zonu Dravska, prostore koprivničke vojarne, gimnaziju „Fran Galović“, predstavljen mu je projekt Culturevive na prostoru gradskih bedema, te je održao predavanje u Veleučilištu.

Na početku programa u prostorima Grada Koprivnica održan je sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Zvonimir Mršić sa suradnicima, zamjenik župana Ivan Pal i koprivnički gospodarstvenici. Predstavnici Carlsberga, Podravke, Bilokalnika, Hartmanna, Ligo grupe i Udruženja obrtnika upoznali su tada veleposlanika sa svojim poslovanjem i planovima na tržištu Europske unije.

Paul Vandoren je kazao da vjeruje kako su koprivničke tvrtke razradile strategiju za EU tržište, te da za njih vidi perspektivu nakon što se Hrvatska pridruži toj velikoj zajednici u kojoj živi 500 milijuna stanovnika. Pozvao je gospodarstvenike da se zajedno s vlastima uključe u apliciranje na sredstva iz EU programa, kojih će biti puno više nakon što Hrvatska potpiše pristupni ugovor.