Veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska posjetila Županiju

Veleposlanica je zahvalila na organiziranom prijemu te predstavila modernu Makedoniju

Veleposlanica Republike Makedonije Daniela Karagjozoska posjetila je u četvrtak 11. travnja Koprivničko-križevačku županiju. Primio ju je župan Darko Koren sa zamjenikom Ivanom Palom i najužim suradnicima.

Župan Koren u kratkom je obraćanju predstavio demografsku, kulturnu i gospodarsku sliku Županije. Upoznao je veleposlanicu sa bogatstvima ovog kraja, ali i sa strateškim ciljevima daljnjeg razvoja te također spomenuo odlične odnose sa svim nacionalnim manjinama. Naveo je i primjer Općine Kalinovac koja već godinama odlično surađuje s makedonskim Bogdancima, kao i Grada Križevaca koji njeguje prijateljske odnose s Kočanima.

Veleposlanica je zahvalila na organiziranom prijemu te predstavila modernu Makedoniju koja je uz velik iskorak u slobodnim poduzetničkim zonama napravila i veliki zaokret u socijalnoj i pronatalitetnoj politici. Objasnila je kako je sveobuhvatna politika stvaranja dobrog okružja za investitore nadopunjena i razvojnom politikom školstva, ali i iznimnom brigom o svakoj pa i najmanjoj lokalnoj zajednici u Makedoniji. Republiku Hrvatsku je nazvala svojevrsnim stabilizatorom cijele regije te ponudila pomoć u stvaranju i uspostavljanju kontakata i ozbiljne suradnje u gospodarskom i kulturnom području.