Vatrogasni dom DVD-a Đelekovec dobio uporabnu dozvolu

Kruna trogodišnjeg rada članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đelekovec – na čelu s predsjednikom Marijanom Posavcem, zapovjednikom Zoranom Mađerićem i tajnikom Goranom Đuretom, na projektu ”Rekonstrukcija i dogradnja Vatrogasnog doma DVD-a Đelekovec”  je dobivanje uporabne dozvole, koju su primili ovih dana.

Projekt je 2019. godine zadovoljio uvjete na natječaju mjere 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“  iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i za njegovu su realizaciju pristigla bespovratna financijska sredstva iz fonda Europske unije u iznosu 3.100.000 kuna. Realizaciju projekta pomogla je i Općina Đelekovec s iznosom od 150.000 kuna.

Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma započela je početkom ožujka i završila tijekom prosinca 2020. godine, a obuhvaćala je rušenje i demontažu zidova, podova i krovišta, zidarske, keramičarske, krovopokrivačke, stolarske i soboslikarsko radove, radove na elektroinstalacijama, instalaciju vode i plina, kanalizaciju, limarske radove…itd. U konačnici, proširene su dvije postojeće garaže, a sagrađena je još jedna garaža, spremište, kotlovnica, sanitarni čvorovi i kupaonica. Na katu je sagrađena kuhinja, velika polivalentna dvorana te više uredskih prostorija, koje su u funkcionalno namještene. Osim vatrogasaca, dvoranom i uredskim prostorijama koristit će se mještani i članovi udruga koje djeluju na području Općine Đelekovec.

Izvjestitelj VZ KKŽ Krešimir Juratović