Vatrogasci iz županije upućeni na treću smjenu redovnih ljetnih dislokacija

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2021. godini te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića, danas u četvrtak 22. srpnja djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i VZG Koprivnica kreću na treću smjenu redovne dislokacije na Brijunsko otočje.

Za potrebe osiguranja Velikog Brijuna upućena su četiri vatrogasca iz JVP Koprivnica, dva vatrogasca iz DVD-a Starigrad će osiguravati otok Vangu te dva vatrogasca otok Mali Brijun. Smjena dislokacije traje 15 dana, odnosno do 05. kolovoza 2021.

Na Velikom Brijunu nalazi se vatrogasna auto cisterna DVD-a Starigrad. Vozilo ima spremnik sa 4000 litara vode i spremnik 200 litara pjenila te je opremljeno  radio stanicom. Za potrebe osiguranja otoka Mali Brijun na dislokaciji se nalazi interventno vatrogasno vozilo Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice. Vozilo je opremljeno spremnikom od 450 l vode i radio stanicom Motorola GM 350.

Na treću smjenu dislokacije za potrebe DIP Split upućena su i dva profesionalna vatrogasca  JVP Đurđevac i JVP Križevci. Vatrogasci su opremljeni propisanom zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima te opremom za vezu, a smjena će trajati 15 dana, odnosno do 05. kolovoza 2021.godine.

Vatrogasci koji odlaze na dislokacije zadovoljavaju sve uvjete koji proizlaze iz Zakona o vatrogascu i podzakonskih akata.

Služba ureda župana