UZOR uručio Dječje priručnike za održivi razvoj učenicima OŠ „Đuro Ester“

U utorak 24. listopada voditeljica programa UZOR-a HRVATSKE Sonja Hlebar uručila je Dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada učenicima od 1. do 4. razreda u koprivničkoj Osnovnoj školi „Đuro Ester“.

Uručivanje Dječjih priručnika realizirano je uz podršku programa „Zeleni pojas“ u organizaciji Ine – Industrije nafte, koji je prepoznao UZOR-ovo originalno rješenje iz civilnog sektora važnim za odgoj i obrazovanje generacija odgovornih prema sebi i okolišu u kojem žive.

Ovim Dječjim priručnikom, UZOR-u je cilj još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama. UZOR taj cilj ostvaruje od najranije dobi djece, izgradnjom i podizanjem ekološke svijesti djece na takvu razinu da u svakoj prilici znaju prepoznavati i razvrstavati sve vrste otpada s kojima se susreću.

Dječji priručnik prvenstveno je namijenjen djeci predškolske i školske dobi, a UZOR-ova je misija da svako dijete do 4. razreda osnovne škole dobije svoj besplatni primjerak. Također, iz UZOR-a poručuju kako je veliko je zadovoljstvo što je u Hrvatskoj moguće povezati društvene interese civilnog i poslovnog sektora oko dobrog cilja kakav je odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj.

Služba ureda župana