Uz svečanu primopredaju novoobnovljenih prostorija, održana 139. redovita izvještajna skupština DVD-a Đurđevac

Prošlog je vikenda u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu održana svečana primopredaja novoobnovljenih prostorija u koje su uselili Javna vatrogasna postrojba Đurđevac, DVD Đurđevac, Vatrogasna zajednica grada Đurđevca i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac. Naime, nakon što je Policijska postaja Đurđevac preselila u zgradu JVP-a Đurđevac krenulo se s obnovom drugog kata zgrade.

Nakon svečane primopredaje novoobnovljenih prostorija, u velikoj dvorani održana je 139. redovita izvještajna skupština DVD-a Đurđevac, kojoj je prisustvovala potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić. Uz članove Društva, sjednici su prisustvovale delegacije prijateljskih društava Lovasa i Lovrana te delegacije 18 DVD-a iz Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Primorsko-goranske i Zagrebačke županije.

Predsjednik DVD-a Đurđevac Ivan Hađija otvorio je Skupštinu, a Izvješće o radu Društva za 2018. godinu te prijedlog rada za 2019. godinu pročitao je zapovjednik Mirko Večerić. Izvješće o radu puhačkog orkestra za 2018. te Plan rada za 2019.godinu pročitao je Matija Balala, dok je Izvješće o financijskom poslovanju za 2018. godinu i Prijedlog financijskog plana za 2019. pročitala blagajnica Ana Čubelić. Izvješće Nadzornog odbora pročitao je Vlado Turbelija, a izvješće Verifikacijske komisije Božidar Bobovčan. Članovi su jednoglasno usvojili izvješća.

Od gostiju, okupljenima su se obratili zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, potpredsjednica Rupčić i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči.

Na sjednici su dodijeljene spomenice članovima društva. Za 10 godina provedenih u vatrogastvu spomenice su primili Jelena Štefanov, Tea Strunjak, Laura Šiptar, Veronika Skenderović, Larisa Međimorec, Davor Đurišević, Matej Turbelija, Luka Kolar, Marko Fuček, Karlo Pleško, Patrik Turbelija, Petar Škudrija i Luka Međurečan. Za 20 godina spomenice su primili Marko Fucak i Vladimir Huđek,  za 30 godina Alen Međurečan, Daniel Martinčić, Ivan Mandić i Ivan Petrović, a za 40 godina Babec Branko, Božidar Škurdija, Vladimi Fuček i Vinko Krajačić. Za 50 godina spomenicu je primio Željko Šiptar, a za 70 godina Ivan Fucak.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Krešimir Juratović