Uz stručna predavaja započeli 20. Dani voća Koprivničko-križevačke županije

U prostorima Muzeja grada Đurđevca u petak, 28. rujna održana su stručna predavanja kojima je započela manifestacija 20. Dani voća Koprivničko-križevačke županije.

Teme stručnih predavanja i ove su godine pratile aktualosti u sektoru voćarstva, kako se proizvođači i ostali zainteresirai mogli dodatno informirati, a naglasak je bio na uzgoju lijeske i predstavljanju mjera Programa ruralnoj razvoja.

O dinamici podizanja nasada lijeske u Koprivničko-križevačkoj županiji govorila je dip.ing.agr. Tanja Lasić Jašarović iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe, o aktualnim problemima u uzgoju lijeske govorio je dr. sc. Predrag Vujević iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo – Zavoda  za voćarstvo, dok je usporedbu konvencionalnog i ekološkog uzgoja lijeske predstavila mr.sc.Željkica Oštrkapa-Međurečan iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

Mogućnost korištenja sredstava iz Mjere 10 Programa ruralnog razvoja u višegodišnjim nasadima prezentirao je dipl.ing.agr. Leon Golub iz Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe.

Svečano otvorenje 20. Dana voća Koprivničko-križevačke županije na rasporedu je danas, 29. rujna u 10 sati na Trgu sv. Jurja, gdje će se proizvođači predstaviti na izlagačko-prodajnoj izložbi, uz bogat kulturno-umjetnički program, nagrađivanje najljepše uređenih štandova i popratne aktivnosti.

Služba ureda župana