Uz potpisivanje Povelje o bratimljenju, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec proslavilo svoju 130. obljetnicu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Sigetec prošlog je vikenda proslavilo svoju 130. obljetnicu osnutka i djelovanja. Svečanosti je prisustvovao i župan Darko Korena, a održana je pod pokroviteljstvom Općine Peteranec i supokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Uz župana, ostali uzvanici bili su načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednik VZO Peteranec Damir Jakupec, predstavnik tvrtke Vatropromet Zdravko Kobeščak, predstavnici vatrogasnih društava s područja naše županije, ali i iz drugih dijelova Hrvatske, kao i iz Slovenije, Austrije i Češke te brojni prijatelji DVD-a Sigetec.

U sklopu programa potpisana je Povelja o bratimljenu između DVD-a Sigetec i SDH Rožmital pod Tremšinem iz Republike Češke uz kumstvo PGD Hajdoše, koju su potpisali Antonija Kolar, Alois Brabenec i Davorin Vidovič.

Župan Koren čestitao je Društvu ovu važnu obljetnicu, istaknuvši važnost vatrogastava kao sastavnice sustava civilne zaštite, čestitke su uputili i zapovjednik Habijan, predsjednik VZO Peteranec Jakupec i načelnik Derdić.

DVD Sigetec ujedno je primilo i Javno priznanje Općine Peteranec kao i Plaketu Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Za nesebičan rad i doprinos u društvu, brončane plamenice primili su Dejan Blažeković, Marino Bosman, Karlo Hrenić, Josip Jarža, Antonija Kolar i Darko Pavešić. Srebrne plamenice primili su Davor Majdak, Dražen Palaš i Tomica Peršić. Zlatne plamenice primili su Mario Balog i Dražen Pavešić a srebrnu medalju primio je Zoran Hrenić

Na kraju svečane sjednice, predsjednica Društva Antonija Kolar uručila je pokroviteljima i zaslužnim pojedincima, Općini Peteranec, TOS Peteranec, Zvonimiru Habijanu i Goranu Matoničkinom plakete Društva.

 

Služba ureda župana

Fotografije: Krešimir Juratović