Uz pomoć volontera koprivničkog Crvenog križa korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe osigurana dostava namirnica

Kako bi se korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica olakšao život pod epidemiološkim mjerama Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je, uz niz aktivnosti kojima se osiguralo dobro psiho-fizičko stanje korisnika za vrijeme provedbe uspostavljenih ograničenja, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica osigurao i pomoć u dostavi namirnica i potrepština.

Mjera ograničenog kretanja korisnika unutar prostora i dvorišta ustanove uvedena je radi zaštite zdravlja korisnika i zaposlenika Doma te u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH, a Županijski Stožer je i u tom pogledu korisnicima osigurao način za dostavu potrepština koje ne mogu nabaviti u Domu. U suradnji s  volonterima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, korisnicima se dva puta tjedno dostavljaju tražene namirnice.

Narudžbe se isporučuju korisnicima nakon dezinfekcije u skladu s propisanim protokolima, a da volonteri odlično obavljaju posao govore pohvale i zadovoljna lica korisnika te broj narudžbi koji svakog dana raste.

Izvor fotografija:  GDCK Koprivnica

Služba ureda župana