Uz književno-kulinarski program svečano otvorene 25. Galovićeve jeseni

U restoranu Štagelj u Koprivnici u četvrtak, 25. listopada svečano je otvorena 25. po redu međunarodna manifestacija Galovićeva jesen, a književno-kulinarskom programu koji je okupio brojne sudionike prisustvovao je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Koprivničko-križevačka županija jedan je od pokrovitelja ove manifestacije koja ima za cilj čuvanje lika i djela Frana Galovića i promociju hrvatske književnosti, a zamjenik je tom prilikom zahvalio organizatorima, Podravsko-prigorskom ogranku Društva hrvatskih književnika, na prenošenju ljubavi prema lokalnoj književnosti na mlade generacije te je gostima piscima poželio da ugodno osjećaju u Županiji.

Festival je započeo predstavljanjem zbirke kajkavskih pjesama “Zebrani versi – Drage popevke zmetane na kup“ akademika Dragutina Feletara, a uz njega će gostovati još osam autora i to: Jeffery Renard Allen (SAD), Myriam Diocaretz (Čile/Belgija), Jorge Contreras Herrera (Meksiko), Marek Šindelka (Češka), Kristian Koželj (Slovenija), Julijana Adamović, Livija Reškovac i Nada Mihoković Kumrić (Hrvatska).

Predsjednik Organizacijskog odbora Marko Gregur kazao je kako je za nagradu Fran Galović ove godine prijavljen rekordan broj knjiga – 61, a među njima je izabrano 10 finalista, dok će se sama nagrada dodijeliti na zatvaranju Festivala, u subotu u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici u 18 sati. U isto će vrijeme biti dodijeljena i nagrada Mali Galović za književno stvaralaštvo mladih.

Služba ureda župana