Uz Dan Općine otvoren novi Dječji vrtić u Novom Virju

Župan Koren se osvrnuo na rad općinske vlasti i čestitao mještanima njihov dan, pobrojavši projekte koje je Županija zajedno s Općinom ostvarila na tom području

Općina Novo Virje je u nedjelju 5. svibnja proslavila svoj dan. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na groblju pred središnjim križem u čast poginulima za domovinu. Nakon Svete mise u crkvi Sv. Josipa, župan Darko Koren i njegov zamjenik Darko Sobota, te načelnik općine Branko Mesarov, otvorili su novi Dječji vrtić „Bregunica“.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća dodijeljena je povelja počasnom građaninu Općine generalu Mladenu Markaču za veliki doprinos prilikom osnivanja općine. Župan Koren tom se prilikom osvrnuo na rad općinske vlasti i čestitao mještanima njihov dan, pobrojavši projekte koje je Županija zajedno s Općinom ostvarila na tom području.

Obilježavanje Dana Općine započelo je još 3. svibnja otvorenjem Galerije „Marijan Jakubin“, a završit će 17. svibnja Drugom susretom mladih glumaca i recitatora „Pri Dravskom“ u dvorištu rodne kuće Miroslava Dolenca Dravskog.