Utvrđen tekst Natječaja za dodjelu studentskih stipendija Koprivničko-križevačke županije

Utvrđivanje teksta Natječaja za dodjelu studenskih stipendija Koprivničko-križevačke županije u akademskoj godini 2016./2017. bila je glavna točka dnevnog reda današnjeg sastanka Povjerenstva za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije.

Sve okupljene članove pozdravio je zamjenik župana Ivan Pal, a predsjednica Povjerenstva Ana Mušlek istaknula je kako će se za ovu akademsku godinu ukupno dodijeliti 20 stipendija u mjesečnom iznosu od 700 kuna. Članovi Povjerenstva prokomentirali su tekst Natječaja utvrdivši kako su uvjeti za dobivanje stipendije sljedeći: redovito studiranje, prijavitelji moraju biti državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije u trajanju od najmanje dvije godine, ne mogu već primati drugu stipendiju ili studentski kredit, ne smiju imati obvezu prema Županijskom proračunu te moraju redovito upisati višu godinu studiranja u odnosu na prošlu.

Dodali su kako je naglasak Natječaja stavljen na uspješnost studenata i socijalne prilike kao i na deficitarna zanimanja koja su sukladno podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Križevci, na području Koprivničko-križevačke županije u ovoj akademskoj godini iz sljedećih područja: medicine, farmacije, edukacijske rehabilitacije, psihologije, prava, strojarstva, elektrotehnike, građevinarstva, matematike i fizike.

Pored toga, članovi Povjerenstva usuglasili su se kako će se dodatni bodovi prilikom prijave na natječaj dobiti i ako prijavitelj ima više od 100 sati volontiranja godišnje, ako ima osvojeno jedno od prva tri mjesta postignuta na državnim natjecanjima u znanju te ako ima dekanovu ili rektorovu nagradu.

Dodali su kako stipendiju mogu ostvariti i studenti s prebivalištem na području Koprivničko-križevačke županije, a koji studiraju u inozemstvu.

Članovi Povjerenstva jednoglasno su prihvatili tekst Natječaja, te će on biti objavljen sutra, 21. listopada 2016. godine, a rok prijave na Natječaj je do 7. studenog 2016. godine.

Služba ureda župana