Ususret forumu „Građani u fokusu“ na 39. Izvršnom odboru Zajednice županija

Već tradicionalno Hrvatska zajednica županija održala je 39. po redu sjednicu Izvršnog odbora u sklopu održavanja jedne sajamske manifestacije. Sjednica je održana u četvrtak, 10. rujna u sklopu 23. Zagorskog gospodarskog zbora, a u organizaciji Krapinsko – zagorske županije.
Nakon verificiranja zapisnika sa 38. Sjednice Izvršnog odbora, sjednica je posvećena pripremi nadolazećeg foruma „Građani u fokusu“. Predsjednik Zajednice Tomislav Tolušić istaknuo je kako Zajednica županija je pokretač novih aktivnosti, a cilj organizacije ovakvog Foruma je čuti iskustva drugih država s naglaskom kako nije bitan broj županija već ono što lokalna zajednica može ponuditi građanima.
Sandra Švaljek u ime Ekonomskog instituta u svojem izlaganju stavila je naglasak kako ne treba isključivo govoriti o teritorijalnom ustroju, već o sveobuhvatna reformi.
Župan Koren istaknuo je kako smatra da ne treba sve mijenjati i ukinuti, nego urediti postojeći sustav, a ne ih ukinuti. Ovakvo razmišljanje kako su Županije etablirane institucije kojima treba omogućiti dodatne ovlasti potvrdili su predstavnici drugih županija.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.