Uspostavljena online platforma za rezervaciju smještaja Amazon of Europe biciklističke staze

Zajedno 15 partnera tijekom 41 mjeseca aktivno je radilo na provedbi projekta Amazon of Europe Bike Trail, koji je priveden kraju u listopadu 2021. godine. Uspostavljene su južna i sjeverna biciklistička ruta ukupne dužine 1.250 kilometara protežući se od Austrije, kroz Sloveniju, Mađarsku i Hrvatsku do Srbije. Biciklističke rute obuhvaćaju područje triju rijeka, Mure, Drave i Dunava, UNESCO-ovog rezervata biosfere, stoga je koncentracija usmjerena na prirodna bogatstva, ali i upoznavanje tradicije, kulture i gastronomije pojedinog područja.

Jedan od rezultata projekta je i uspostava platforme za online rezervaciju Amazon of Europe biciklističke staze putem web stranice aoebiketrail.com/hr/home-hr/. Klikom na „Rezerviraj“ odabire se staza, južna ili sjeverna, a potom slijedi ponuda aranžmana u trajanju od 3 ili 4 dana, tjedni odmor ili dvotjedna istraživačka avantura cijele rute. Također, web stranica Amazon of Europe sadrži informacije o najvažnijim prirodnim i kulturnim znamenitostima uzduž rute, kao što su jezera Šoderica i Ješkovo,  Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama, Đurđevački pijesci i Regionalni park Mura-Drava, uz najznačajnije znamenitosti pojedinog područja iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i Srbije.

Koprivničko-križevačka županija regionalni je koordinator i partner projekta. U prosincu 2020. godine dovršeno je postavljanje cikloturističke infrastrukture koja prolazi kroz tri dnevne etape S6 Prelog-Koprivnica, S7 Koprivnica-Đurđevac i S8 Đurđevac-Pitomača. Postavljen je 121 prometni znak,  informativne table i odmorišta s prepoznatljivim obilježjima „Amazon of Europe“, koja će bicikliste usmjeravati uzduž rute. Projektom su okupljeni i pružatelji smještajnih usluga s područja županije, čijim sudjelovanjem je osigurana prezentiranost naše županije na online platformi za rezervaciju smještaja, ali i u promotivnim aktivnostima čiji je cilj privući zainteresiranost biciklista i aktivnih turista Zapadne Europe.

INFORMACIJE O PROJEKTU / PROJECT INFORMATION

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. listopada 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3.319.560,00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicamaFacebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Ako želite primati sve novosti vezane za projekt, pozivamo vas da se pretplatite na službeni newsletter.

 

 

 

Služba ureda župana