Uspješno završena aktivnost „I will – I can be included“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice provela je prošli vikend dvodnevnu aktivnost u sklopu projekta „I will – I can be included“ koja se održala u Koprivnici i Križevcima.

Cilj projekta bio je povezivanje organizacija osoba s invaliditetom sa sjedištem na području Saveza Alpe-Jadran, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske s različitim iskustvima u integraciji osoba s invaliditetom, a time se ujedno i potaknulo stvaranje međunarodnog partnerstva s namjerom kontinuirane razmjene znanja, iskustava i prakse u području zapošljavanja osoba s invaliditetom kao aktivnih europskih građana. Projektom se htjela postići razmjena i integriracija mladih s invaliditetom, slijepih, gluhih osoba i osoba s intelektualnim teškoćama u zajedničke aktivnosti kao što su sportske, kreativne, kulturne te primjeri dobre prakse zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Aktivnost „I will – I can be included“ uz Koprivničko-križevačku županiju kao partnera, podržali su i udruga „INCLUSIA, people – as we are” iz Austrije, Varstveno delovni center Novo mesto iz Slovenije, Mozgáskorlátozottak Somogy megyei Egyesülete Mađarska te Udruga osoba s invaliditetom Labin.

Služba ureda župana