Uspješno održani 12. Dani voća

Dani voća Koprivničko-križevačke županije počeli su brojnim stručnim predavanjima, koja su se u petak, 15. listopada, održavala u Đurđevcu. Tema predavanja bila je „Edukacija proizvođača o integriranoj proizvodnji u cilju njihove kvalitetne pripreme za uvjete poslovanja na EU tržištu“.

Sajamski dio manifestacije u subotu, 16. listopada, na centralnom đurđevačkom trgu okupio je brojne izlagače i goste. U prostorijama Gradske knjižnice Đurđevac župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren otvorio je izložbu keramike „Dodiri jeseni“ poznatih umjetnica Eleonore Grgac i Gorane Grgac Palček. Uslijedio je svečano otvorenje na trgu kojem su uz župana Darka Korena i zamjenike župana Ivana Pala i Darka Sobotu bili nazočni i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Ivan Hodalić, gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan, te predstavnici Hrvatskog zavoda za poljoprivredu savjetodavnu službu. Dvanaeste po redu Dane voća otvorila je državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić.

Preko 70 izlagača svojim je voćnim delicijama oduševilo brojne posjetitelje, a uz prikaze tradicionalnog pripremanja pekmeza i pečenja rakije  posjetitelji su mogli uživati i u nastupu brojnih kulturnih udruga i vokalnih sastava koji njeguju tradicijski folklorni izričaj.