Uspješno održan 8. Dan povrća

Osmi po redu Dan povrća Koprivničko-križevačke županije održan je u subotu 7. srpnja na Zrinskom trgu u Koprivnici. Ova edukativno-promotivna manifestacija svake godine okuplja sve veći broj sudionika i posjetitelja, te je prigoda da proizvođači iz Podravine i Prigorja prezentiraju i prodaju proizvode iz svoj uzgoja. Ove godine brojnim posjetiteljima Dana povrća predstavila su se 32 izlagača.

Na otvorenju manifestacije okupljenima su se obratili predstavnik organizacijskog odbora Zdravko Matotan, gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak, zamjenik ravnateljice Poljoprivredne savjetodavne službe Dario Zagorec, saborski zastupnici Marija Vukobratović i Stjepan Milinković, dok je Dane povrća otvorio predsjednik organizacijskog odbora zamjenik župana Darko Sobota. Nakon otvorenja u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici otvoren je stručni skup na kojem su održana izlaganja o najaktualnijim temama u povrćarstvu.

Dodijeljena su i priznanja za najljepše uređen izložbeni prostor Dana povrća. Prva nagrada pripala je obrtu „Ciklama“ iz Koprivničkog Ivanca, druga OPG-u Monike Kovačić iz Mikovca, dok je treća nagrada pripala OPG-u Stanislava Strunjaka iz Prugovca. Svi zainteresirani imali su priliku vidjeti i kako izgleda proizvodnja povrća u križevačkom KTC-u, kamo je organiziran terenski obilazak nakon podjele priznanja.

U povodu održavanja Dana povrća tiskan je prigodan katalog u kojem su osim podataka o samoj manifestaciji navedene i informacije o programu subvencioniranja poljoprivrede od strane Županije i podravsko-prigorskih gradova. U njemu je pobrojano i 99 obrta i OPG-a koji se na ovom području bave povrćarstvom, kao i podaci o njihovoj proizvodnji.