Uspješno održan 15. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren je u nedjelju 11. studenog zatvorio 15. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije koji se od petka održavao u Sportskoj dvorani u Križevcima. Preko 220 izlagača te brojni dodatni kulturni, stručni i turistički sadržaji bili su odličan način da se na sajam privuku brojni posjetitelji.

Osim izložbenog dijela tijekom održavanja sajma su organizirani i okrugli stolovi o aktualnim temama iz gospodarstva, poljoprivrede i EU fondova, a jedna od glavnih atrakcija bila je modna revija hrvatskog dizajera Igora Galaša. Također je održano natjecanje hrvatskih restorana u pripremanju jela od žganaca – „Žgancijada“, kao i prikaz martinjskih običaja.

Uoči zatvaranja sajma održana je i nagradna igra za posjetitelje sajma, a najsretniji je bio Dubravko Dušak iz Prikraja koji je osvojio traktor kosilicu.

Sajam su zajednički organizirali Koprivničko-križevačka županije, Grad Križevci i Križevački poduzetnički centar uz potporu HGK Županijske komore Koprivnica, županijske Obrtničke komore, Udruženja obrtnika Križevci, PORA-e, te turističkih zajednica Županije i Grada Križevaca. Pokrovitelj sajma bilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta.