Uspješno održan 14. Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima

Od 11. do 13. studenog je na prostoru bivše vojarne u Križevcima održan 14. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije. Oko 230 izlagača iz Hrvatske i okolnih zemalja predstavilo se na preko 7000 četvornih metara izlagačkog prostora. Sajam je ove godine tematski bio posvećen ulasku Hrvatske u Europsku uniju i prilagodbi poduzetnika procesima koji ih u tome očekuju.

Uz tradicionalne sajamske priredbe i predstavljanja tijekom sajma su održani tematski okrugli stolovi o upravljanju kvalitetom, izazovima za hrvatsko medičarstvo u EU, istraživanju i razvoju za konkurentno gospodarstvo, te usklađivanju poljoprivredne politike sa standardima EU. Održan je i susret državne tajnice Tihane Kraljić iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i državnog tajnika Andreja Plenkovića iz Ministarstva vanjskih poslova s poduzetnicima i gospodarstvenicima. Posjetitelji su mogli obići izložbene prostore medičara, pogledati izložbu malih životinja, natjecanje u šumarskim disciplinama, martinjsku priredbu, modnu reviju i reviju frizura, itd.

Otvorenju sajma prisustvovali su brojni gosti i uzvanici, a među njima i  predsjednica Vlade Jadranka Kosor, potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač, saborski zastupnik Stjepan Milinković, te državni tajnici iz nekoliko ministarstava, brojni načelnici i gradonačelnici, itd. Govore na otvorenju održali su gradonačelnik Križevaca Branko Hrg, župan Darko Koren, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja je manifestaciju i otvorila.