Uspješni 14. Dani voća u Đurđevcu

Četrnaesti po redu Dani voća Koprivničko-križevačke županije ovog vikenda su održani u Đurđevcu. Ova manifestacija koja uz stručna predavanja i radionice nudi i bogat zabavni sadržaj, okupila je u subotu 13. listopada na središnjem đurđevačkom Trgu Svetog Jurja brojne izlagače i posjetitelje.

Dani voća organiziraju se već tradicionalno suradnjom Koprivničko-križevačke županije s Poljoprivredno-savjetodavnom službom, Gradom Đurđevcom, Turističkom zajednicom području đurđevačke Podravine, županijskom Udrugom voćara i proizvođača voćnih prerađevina i PORA-om Razvojnom agencijom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede.

Ove je godine predstavljen 71 izlagač iz četiri županije, a manifestacija je dolaskom mađarskih i slovenskih predstavnika imala i međunarodni karakter. Uz proizvođače voća i voćnih prerađevina događanju su se priključile i brojne škole, te umjetnik Vladimir Tulezija prigodnom izložbom s voćnim motivima.

Ocjenjivačka komisija sastavljena od novinara i ove je godine ocijenila najuređenije štandove. Tako je prva nagrada pripala OPG-u Katarine Regović iz Đurđevca, druga đurđevačkoj Pčelarskoj udruzi Bagrem te treća Dječjem vrtiću Maslačak iz Đurđevca.

Dane voća svečano je otvorio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, a otvorenju su prisustvovali i predsjednica Županijske skupštine Milica Fuček te gradonačelnik Đurđevca Slavko Gračan.