Uspješna realizacija projekata u okviru Saveza Alpe Jadran

U austrijskom Klagenfurtu je u utorak 20. listopada održana sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Sjednica je bila prilika za osvrt glavnog tajnika o radu Saveza u proteklom razdoblju, te izvješća o radu kontaktnih točaka (CP) svake od regija članica i tematskih koordinacijskih točaka (TCP).
Kao koordinator CP-a za Koprivničko-križevačku županiju i TCP-a za poljoprivredu i etničku baštinu izvješće je podnio voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i europske fondove Vladimir Šadek, a ispred Koprivničko-križevačke županije na sastanku je sudjelovao i pročelnik UO za gospodarstvo Marijan Štimac.
Na sjednici su dodijeljena sredstva za zajedničke projekte, u čemu su prednost imali projekti koji imaju više uključenih partnera iz regija članica, koji omogućuju uključivanje svih regija i oni koji pružaju dodanu vrijednost za Savez Alpe Jadran.
Prijaviteljima iz Koprivničko-križevačke županije su za sufinanciranje prihvaćeni projekti: „AAA Srce naive 2016.“ – 2200 eura (prijavitelj Udruga hlebinskih slikara i kipara naive) te „I will – I can be included“ – 1300 eura (prijavitelj Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice). Također je 1300 eura odobreno za sufinanciranje projekta nastupa proizvođača „zlatnih vina“ na sajmu Gast intervino u Klagenfurtu, u kojem je partner Županija.
U sklopu Saveza Alpe Jadran u Koprivničko-križevačkoj županiji je tijekom 2015. provedeno šest projekata, koji su od strane saveza sufinancirani s 11.450,00 eura. Radi se o projektima:
CroSloAus – CSA “Together for better” – nositelj: Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice (financiranje SAA – 1000 eura)
Alpe adria Srce naive 2015. – nositelj: Udruga hlebinskih slikara i kipara naive (financiranje SAA – 2200 eura)
Međunarodni folklorni festival „Iz bakine škrinje“ – nositelj: TZ KKŽ (financiranje SAA – 2000 eura)
Zlatna vina Alpe Adria 2015. – nositelj: KKŽ (SAA 3000,00 eura)
Susreti dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“ – Nositelj: Folklorni ansambl Koprivnica (financiranje SAA – 1.250,00 eura)
AAA Leader – Uloga lokalnih akcijskih grupa u ruralnom razvoju – nositelj: LAG Podravina (financiranje SAA – 2000,00 eura SAA)

Organizacije iz KKŽ sudjelovale su kao partneri u sljedećim projektima:
Prezentacija zlatnih vina na sajmu Gast intervino – partner KKŽ, sudionici vinogradari osvajači zlatne medalje na međunarodnoj izložbi vina Zlatna vina
Find your energy – move yourself – partner Zajednica sportova KKŽ – projekt sufinanciran EU sredstvima iz programa Erasmus +

Koprivničko-križevačka županija sufinancira uspješne međunarodne projekte udruga koje ostvare financiranje od strane Saveza Alpe Jadran. Tako je temeljem javnog poziva u sklopu programa Međunarodna suradnja i EU projekti donirala sredstva svim pobrojanim nositeljima projekata s područja KKŽ u identičnom iznosu koliko je za pojedini projekt odobreno i od strane Saveza.
Novi natječaj za financiranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran bit će raspisan u proljeće 2016. pa se pozivaju sve zainteresirane organizacije da na vrijeme krenu s pripremom projektne ideje. Sve dodatne informacije oko apliciranja moguće je dobiti u Odsjeku za međunarodnu suradnju i europske fondove.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove