Uspješna prezentacija Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Grada Koprivnice u Turskoj

Udruga je izabrana od turske Nacionalne agencije za mobilnost i programe EU ATOQ temeljem projekta Mladi na djelu, Razmjena mladih između Francuske, Slovenije i Hrvatske  ” YEAH – Young, Equal, Active & Happy! (Mladi, jednaki, aktivni i sretni), a koji je odobren na Natječaju Agencije za mobilnost i programe EU  za 2013.

Na Seminaru u turskom gradu Antalya „Poboljšanje kvalitete razmjene mladih“ od 24. – 29.09.2013.  na kojem je sudjelovalo 18 zemalja iz Europe i Azije je predsjednica Udruge Marija Mraz prezentirala projekte, rad Udruge, Strategiju jedinstvene politike za osobe s invaliditetom RH i čije se mjere provode u korist osoba s invaliditetom i u Koprivničko-križevačkoj županiji. Posebno  suradnju s jedinicama lokalne uprave i samouprave, ustanovama i institucijama koje skrbe o osobama s invaliditetom u županiji. Predstavila je Projekt „Dan kao san“ koji će se provoditi u suradnji s PU Koprivničko-križevačkom. Projekt je izazvao izuzetno zanimanje sudionika.

Na “Internacionalnoj večeri” zemalja sudionica prezentirala je Koprivničko-križevačku županiju sa njezinim posebnostima i specifičnostima. Proizvode je prije odlaska pripremila Koprivničko-križevačka županija, Općina Koprivnički Ivanec, Restoran „Klas“ Koprivnica i Medičarna „Špičko“ Koprivnica.

Sve izloženo izuzetno je zanimalo sudionike koji su isprobali sve delicije iz naše Podravine. Ali “Ivanečki vez” je izazvao posebnu pozornost  kod predstavnice UNESCO-a u uredu u Estoniji Lisandre Roosioja.

Gospođica Lisandra Roosioja ponijela je “Ivanečki vez” sa sobom u Estoniju i obećala da će na Internetu potražiti KUD Koprivnički Ivanec čija se fotografija nalazila na poleđini uokvirenog primjerka “Ivanečkog veza”. Gospođica Lisandra ostavila je svoju posjetnicu te izrazila želju da sazna puno više vezano za kulturnu baštinu koju KUD Koprivnički Ivanec predstavlja.

Marija Mraz