Uručenje nagrada učenicima osnovnih škola za sudjelovanje na likovnom natječaju ”Bili jednom jedna djevojčica i dječak i zajedno su željeli poboljšati svijet…”

Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije, poziva Vas na uručenje nagrada učenicima osnovnih škola, 14. lipnja 2010. godine (ponedjeljak) u 12,00 sati u zgradi Županije, dvorana 28/I., Ulica A. Nemčića 5, Koprivnica. 

Uručenjem nagrada želimo zahvaliti učenicima za sudjelovanje na likovnom natječaju "Bili jednom jedna djevojčica i dječak i zajedno su željeli poboljšati svijet…" u organizaciji Delegacije europske unije u Republici Hrvatskoj i Županijskog savjeta za europske integracije na županijskoj razini.

Županijski savjet za europske integracije Koprivničko-križevačke županije je u suradnji sa Delegacijom Europske unije u Republici Hrvatskoj, a povodom Europskog tjedna koji je održan od 3. svibnja do 9. svibnja 2010. godine, pozvao sve osnovne škole sa našeg područja da se priključe likovnom natječaju Europske komisije na temu: "Bili jednom jedna djevojčica i jedan dječak i zajedno su željeli poboljšati svijet…“

Pravo sudjelovanja imali su učenici/ice u dobi između 8 – 10 godina.

Natječaj je završen 14. svibnja 2010. godine. S područja naše Županije poslano je ukupno 96 radova.

Delegacija Europske unije odabrala je 10 hrvatskih finalista od kojih je jedna i učenica Ana Peremin iz OŠ "Ljudevita Modeca" Križevci.

Ostale radove je pregledao Županijski savjet za europske integracije uz stručnu pomoć, te su izdvojeni radovi koji će biti posebno nagrađeni.

Podjela nagrada predviđena je za 14. lipnja 2010. godine, ponedjeljak, u zgradi Županije, Ulica A. Nemčića 5, dvorana 28/1.

Radovi hrvatskih finalista poslani su u Europsku komisiju, a odabir pobjedničkih radova iz cijeloga svijeta održat će se u Europskoj školi u Bruxelles-u krajem lipnja. Pobjednici cjelokupnog natječaja bit će pozvani na završnu svečanost i izložbu radova koja će se održati u studenom ove godine.

Najtečaj na temu rodne ravnopravnosti objavila je Europska komisija u sedam regija diljem svijeta: u Africi, Aziji, Karibima, Latinskoj Americi, Mediteranu, Bliskom istoku, te drugim europskim zemljama, uključujući istočne susjede EU-a i Pacifik, povodom obilježavanja međunarodnog Dana žena.

Natječaj se održava već četvrtu godinu za redom. Na natječaju 2009 g. sudjelovalo je više od 23.000 djece iz 60 zemalja diljem svijeta. Proglašeno je 14 pobjednika iz Alžira, Benina, Bolivije, Dominikanske Republike, Egipta, Kazahstana, Kenije, Kosova, Malezije, Meksika, Somalije, Toga i Ukrajine.

Zahvaljujemo svim učesnicima na sudjelovanju u likovnom natječaju.

Županijski savjet za europske integracije