Uručene majstorske diplome te potvrde i uvjerenja o usavršavanju za voditelje EU projekata

U prostorijama Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak 10. srpnja, župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić podijelili su majstorske diplome za 32 kandidata koji su majstorski ispit položili u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u rokovima: rujan i prosinac 2016. godine te veljača i svibanj 2017. godine, kao i za sedmero kandidata koji su završili program usavršavanja za poslove voditelja za izradu i provedbu EU projekata.

U ovim ispitnim rokovima kandidati su polagali majstorski ispit za zanimanja: automehaničar, fasader, frizer, kuhar, mehaničar poljoprivredne mehanizacije, natkonobar, tesar, zidar, autolakirer, dimnjačar, elektroinstalater, kozmetičar, očni optičar, plinoinstalater, trgovac, stolar, mlinar, pekar i strojobravar.

Na samom početku prisutnima se obratio tajnik Obrtničke komore Božo Barać koji je kazao kako ova svečanosti služi kao promocija obrtničkih zanimanja, a ujedno je i najviši stupanj obrazovanja u struci.

Diplomama ste dokazali da ste vrh struke te nadam kako ćete otvoriti vlastite obrte i prenositi stečena znanja na nove generacije. Također, svima nam je cilj da povučemo što više sredstava iz Europskih fondova pa smo u skladu s time obrazovali stručnjake za pisanje i provedbu projekata kako bi svi zajedno doprinijeli kvaliteti života te stvaranju boljih uvjeta za razvoj gospodarstva i lokalne samouprave.“, istaknuo je tajnik Barać, dodavši kako su majstorske diplome poticaj mladima da upisuju deficitarna strukovna zanimanja jer su dokaz da se u kratkom roku može doći do vrha struke i krenuti u svijet poduzetništva.

Okupljene je pozdravio i župan Darko Koren naglasivši kako je Obrtnička komora izuzetno angažirana u stvaranju gospodarskog kapaciteta u obrtništvu, koje ima veliku ulogu u cjelokupnom gospodarskom sustavu.

Možemo biti zadovoljni što imamo respektabilan broj obrtnika, no i dalje takvih zanimanja ima mnogo manje nego što bi ih trebalo biti. Osim u stvaranju novih kadrova naša Obrtnička komora tu ima i promotivnu funkciju, a to je potaknuti mlade ljude da krenu upravo tim putem, koji nije nimalo lagan. Važno je i gledati prema budućnosti, obzirom da se sve više moramo oslanjati na EU sredstva u projektima, te osposobiti stručnjake i u tom segmentu.“, kazao je žuapn, zahvalivši Obrtničkoj komori, Obrtničkom učilištu POUKA te svima ostalima uključenima.

U razdoblju od 1997. do 2017. godine u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije majstorski ispit je prijavilo 540 kandidata, a položilo 485 majstora. Također, do 2016. godine Obrtničko učilište Pouka provelo je usavršavanje za poslove voditelja za izradu i provedbu EU projekata za pet grupa s ukupno 58 polaznika.

Slike s dodjele možete vidjeti u sljedećoj fotogaleriji.

Služba ureda župana