Uručene majstorske diplome i uvjerenja o stručnom usavršavanju

U Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije održana je svečana dodjela majstorskih diploma te potvrda i uvjerenja o usavršavanju kandidata za poslove voditelja za izradu i provedbu projekata Europske unije.

Ukupno je osam kandidata primilo potvrde i uvjerenja za voditelja projekata Europske unije dok je 39 novih majstora primilo 42 diplome i to za zvanja autolimar, autoelektričar, automehaničar, frizer, pekar, kozmetičar, plinoinstalater, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, kuhar, očni optičar, soboslikar – ličilac, strojobravar, bravar, dimnjačar, mesar, mlinar, slastičar, natkonobar, elektromehaničar i elektroinstalater.

Uoči dodjele, predsjednik županijske Obrtničke komore  Zvonko Pecikozić čestitao je svima na položenim ispitima i istaknuo:

IMG_8208mBez suradnje Koprivničko-križevačke županije i županijske Obrtničke komore ovog ne bi bilo. Mi smo mala županija po broju članova obrtnika, ali spadamo u red među tri, četiri županije u Hrvatskoj koje sa svojim radom, odnosom i ovakvim pristupom rada stvaraju rezultate na kojima nam na državnom nivou zavide.“

Zahvalu svim polaznicima što su se odlučili za ovaj program uputio je župan Darko Koren istaknuvši: „Nije lako biti obrtnik i sigurno je da je to jedan poseban status, i gospodarski i društveni koji ima prednosti i nedostatke. Vjerujem da ovo što ste vi prošli do danas ovdje da će vam pomoći da uvelike pronađete svoj put. Trebamo što više potencirati da se mladi ljude odluče krenuti tim putem jer je to jedan od najkvalitetnijih načina kako savladavati određene gospodarske probleme društva.“

Župan je dodao kako je županijska Obrtnička komora jedna od najuspješnijih i najorganiziranijih komora u Hrvatskoj koju financijski podupire Koprivničko-križevačka županija te na kraju svim polaznicima programa poručio:

Budite uporni i ustrajni u svom životu te iskoristite ova znanja stečena u županijskoj Obrtničkoj komori.“

Diplome, uvjerenja i potvrde kandidatima su uručili župan, zamjenik župana Darko Sobota i predsjednik Obrtničke komore Zvonko Pecikozić, a ukupno je od 1991. do sada u županijskoj Obrtničkoj komori majstorski ispit prijavilo 496, a položilo 437 kandidata.

Slike s dodjele možete vidjeti u sljedećoj fotogaleriji.

Služba ureda župana