Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina odobrio sredstva

Na temelju Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje od 2013. do 2020. godine i Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma, za razdoblje 2013. do 2015., te Odlukom o raspodjeli financijske potpore za provedbu programa koji doprinose očuvanju tradicijske kulture Roma za 2014. godinu. Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina je odobrio sredstva Udruzi Roma „Korak po korak“. Sredstva koja su odobrena u iznosu od 8.400 kuna namijenjena su za nabavu tradicionalnih muzičkih instrumenata.
Udruga je aplicirala projekt u studenom 2014. godine koji je raspisao Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske za dodjelu financijske potpore za provedbu programa koji doprinose očuvanju tradicijske kulture Roma za 2014. godinu pod nazivom “Upoznajmo svoju kulturu, upoznajmo zajednicu sa kulturom.
Cilj projekta je razvijati znanje o vlastitoj kulturi, nadograditi i razvijati postojeće znanje o istim. Sudjelovanje u društvenim i kulturnim događanjima u lokalnoj zajednici. Upoznavanje ne romskog stanovništva o romskoj kulturi i običajima.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.