Upravni odbor Saveza Alpe-Jadran Koprivničko-križevačkoj županiji prihvatio dva projekta i jedno pokroviteljstvo

U Klagenfurtu je u četvrtak 27. ožujka održana sjednica Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Uz predstavnike austrijskih regija Koruške, Štajerske i Gradišća, te mađarske Županije Vas, sjednici su prisustvovali i izaslanici hrvatskih članica: Istarske, Karlovačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije.

Na sjednici su prezentirane mogućnosti apliciranja projekata članica Saveza na transnacionalne programi za razdoblje 2014. – 2020., te se razgovaralo o zajedničkoj pripremi takvih projekata na razini organizacije. Nositelj prezentacije bio je koordinator za EU programe kod Koruške pokrajinske vlade Armin Schabus.

Predstavljene su i aktivnosti kontaktnih točaka(CP) i tematskih koordinacijskih točaka (TCP), a rad Koprivničko-križevačke županije u okviru Saveza i TCP-a za poljoprivredu i etničku baštinu prezentirali su pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek.

Sjednica je bila prilika i za raspravu o zajedničkim projektima te projektima kojima će Savez biti pokrovitelj. Donesene su odluke o prihvaćanju 15 zajedničkih projekata, te 5 pokroviteljstava, od kojih su Koprivničko-križevačkoj županiji odobrena dva projekta i jedno pokroviteljstvo uz financijsku podršku od 6.500 EUR-a. Naša Županija će tako u suradnji s partnerima provesti projekte „Zlatna vina Alpe-Adria 2014.“ i „Alpe Adria Srce naive“, dok je pokroviteljstvo Saveza odobreno za manifestaciju Dani travnjaka.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove