Uoči završnog koncerta održan prijam za predstavnike Zimske škole folklora

Zamjenik župana Ivan Pal i predsjednica županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Nada Šešić te viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač danas, 11. siječnja primili su predstavnike Zimske škole folklora koja se ove godine po prvi puta održava u Koprivnici. Prijemu su prisustvovali voditelj škole i poznati etnolog i polonist Andrija Ivančan, predavači i polaznici škole iz Njemačke i SAD-a.

Zamjenik župana Ivan Pal iskazao je zadovoljstvo što se Zimska škola folklora održava na području Koprivničko – križevačke županije te istaknuo želju da to preraste u tradiciju.

Voditelj škole Andrija Ivančan osvrnuo se na rad osnivača, dr. Ivana Ivančana te je pohvalio gostoprimstvo i uvjete održavanja škole najavivši organizaciju Zimske škole i do godine opet u Koprivnicu.

Zimska škola folklora u Koprivnici počela je 3. siječnja te okupila više od 130 sudionika iz Australije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije (Vojvodine), Švicarske i cijele Republike Hrvatske, od kojih je i veliki broj polaznika iz Udruga, članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko –križevačke županije. Školu je organizirala Hrvatska matica iseljenika, a Koprivničko-križevačka županija pružila je potporu održavanju škole. U organizaciji Županije polaznici Škole posjetili su i Galeriju Ivana Večenaja u Goli

Završni koncert Zimske škole folklora održat će se sutra, 12. siječnja u dvorani Domoljub s početkom u 20,00 sati.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.