Umjetnička kolonija “ALPE ADRIA SRCE NAIVE”

Koprivničko-križevačka županija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Muzej grada Koprivnice, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive i Općina Hlebine

pozivaju Vas na sudjelovanje na umjetničkoj koloniji

„ALPE ADRIA SRCE NAIVE“

koja će se održati od 30. svibnja do 1. lipnja 2014 godine

u Hlebinama (Koprivničko-križevačka županija), na imanju „Kuće Krste Hegedušića“

Manifestacija „Alpe Adria srce naive“ održava se kao zajednički projekt sufinanciran od strane Saveza Alpe Jadran.

Manifestacija se održava u partnerstvu Koprivničko-križevačke županije (CRO), Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije (CRO), Muzeja grada Koprivnice (CRO), Udruge hlebinskih slikara i kipara naive (CRO), Općine Hlebine (CRO), Turističkog društva Ptuj (SLO), Folklorne grupe „Hajdenjaki“ Unterpullendorf (A) i Centra za kulturu Letenye (HU).

Cilj umjetničke kolonije „Alpe Adria srce naive“ je promocija naivne i tradicionalne umjetnosti u regijama članicama Saveza Alpe Jadran, te će manifestacija okupiti umjetnike iz regija članica Saveza i šire.

Radovi s umjetničke kolonije bit će naknadno izloženi na izložbama u gradovima regija članica saveza, te će biti donirani u dobrotvorne svrhe.

Organizatori će osigurati smještaj u kućama hlebinskih umjetnika za devet sudionika umjetničke kolonije iz regija izvan Hrvatske (Austrija, Slovenija, Hrvatska), te obroke i osvježenje za sve sudionike. 

Za sve sudionike umjetničke kolonije bit će osiguran pribor za slikanje.