Umjetnici s područja županije predstavili radove na 37. susretu likovnih stvaratelja Hrvatskog sabora kulture  

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture (HSK), krovne organizacije kulturnog amaterizma Hrvatske, u subotu 23. listopada 2021. u Otočcu su održani  37. Susreti likovnih stvaratelja Hrvatske. Susreti likovnih stvaratelja smotra je likovnog stvaralaštva, a rezultat je likovnog natječaja koje provodi HSK. Ove godine na natječaj se prijavila 31 likovna udruga iz cijele Hrvatske, a od 313 pristiglih radova za izlaganje na susretima su odabrana 92 likovna rada.

Udruga „Peski-Art Đurđevac“ je i ove godine bila među uspješnijima s pet odabranih likovnih radova i još dvoje članova koji su se prijavili preko drugih udruga. Među odabranim radovima bili su radovi Marijana Štimca, koji je dobio i pohvalnicu za svoj rad, sliku, ulje na platnu „Posvećeno majstoru uraru“, zatim rad Željka Bečaja, „U znaku prolaznosti, rad Ivane Hadžija,“Život“, rad Đure Zvonara, „Vapaj za nestanak korone“ i rad Franje Mihočke, „Povratak u suton“, a tu su još i radovi Sanje Benko, „Posljednji ples“ i rad Mirka Horvata, „Podravska idila“.

Susreti likovnih stvaratelja održani su u Gackom pučkom otvorenom učilištu Otočac, a uz pozdravne govore tajnika HSK dr.sc. Dražena Jelavića, ravnateljice GPOU-a Otočac Nade Avsec i stručne suradnice HSK Martine Brumen, likovne susrete otvorio je gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac. Obrazloženje odabira dali su članovi prosudbenog povjerenstva povjesničarka umjetnosti Sonja Švec Španjol  i prof. Zoran Homen, viši kustos i slikar.

Logističku podršku i prijevoz za članove udruga s područja Koprivničko-križevačke županije organizirala je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije.

Izvor: Peski Art Đurđevac

Služba ureda župana