Umjetnici iz Koprivničko-križevačke županije nastupili na 35. Susretu likovnih stvaralaca Hrvatske

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u prepunoj Galeriji grada Krapine, u subotu 5. listopada održan je 35. Susret likovnih stvaralaca na kojima je predstavljeno 108 radova  autora iz cijele Hrvatske. Svoje radove predstavili su i članovi tri likovne udruge koje djeluju na području Koprivničko-križevačke županije – Udruga Peski art iz Đurđevca, Likovna sekcija Podravka 72 iz Koprivnice te Križevački likovni krug.

Izložba radova najrazličitijih likovnih tehnika, od slika, crteža i akvarela do origamija, kolaža i skulptura održala se u sklopu Tjedna kajkavske kulture, a Prosudbeno povjerenstvo je dodijelilo i osam nagrada najuspješnijim radovima. Pohvalu za umjetničko postignuće HSK-a dobili su Ivana Hadžija, Mirko Horvat, Zdravko Šabarić, Marijan Štimac iz Udruge Peski art te Ana Budija iz Križevačkog likovnog kruga, dok je nagradu za najuspješnije likovno djelo mladog autora primila Lucija Kovačić. Osim nagrađenih, na izložbi svojse su radove predstavili i Željko Bečaj, Renata Kovačić, Mirko Markešić, Franjo Mihočka, Pero Petrina Topljak, Đuro Zvonar, Anđelko Brkić, Vesna Martinjak i  Radovan Vojvodić.

Domaćin i suorganizator uz Hrvatski sabor kulture bilo je Pučko otvoreno učilište Krapina, a nagrade su dodijelile  povjerenica Ministarstva kulture RH Lana Križaj iz krapinskog Konzervatorskog odjela te kustosica izložbe Vesna Kunštek.  U ime Hrvatskog sabora kulture izložbi je prisustvovala stručna suradnica za likovnu kulturu Katarina Dimšić.

Služba ureda župana