Umirovljenici oduševili žiri i publiku na 16. Festivalu pjevača „50+“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u organizaciji Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica i Kluba za starije osobe „Mariška“ u utorak, 25. rujna održana je prva večer 16. po redu Festivala „50+“ u kojoj su nastupili pjevači s područja Koprivničko-križevačke županije.

Pokrovitelji Festivala su Koprivničko-križevačka županija i Grad Koprivnica, a podršku pjevačima pružili su zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar. Naglasivši kako je Dom županijska ustanova koja se kontinuirano nalazi u samom državnom vrhu po kvaliteti brige o osobama treće životne dobi, zamjenik Ljubić i predsjednik Pintar čestitali su ravnateljici Vesni Križan i predsjednici Kluba „Mariška“ Valentini Čadavec na organizaciji te natjecateljima poželjeli mnogo sreće i uspjeha u nastupima.

Čestitkama se pridružila i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec, a na brojne programe kojima osobama treće životne dobi omogućavaju aktivno provođenje vremena osvrnula se ravnateljica Križan, zahvalivši Županiji na suradnji i podršci.

Kako bi ovaj Festival protekao u veseloj atmosferi bila je zadužena Elza Herceg, a prema procjeni stručnog žirija prvo je mjesto zauzela Barbara Petras s pjesmom “Neka cijeli ovaj svijet”, drugo Zdenko Vujasinović s pjesmom “Moja paloma blanka” dok je s pjesmom “Vjeruj u ljubav” Ivica Đopar osvojio treće mjesto. Prvu nagradu žirija publike osvojila je Ljubica Mesarić s pjemom “Primi ove ruže”, drugu Drago Pocrnja s pjesmom “Kad ja pođoh na Bembašu”, a treću Marija Terek s pjesmom “Golubice bijela”. Posebnu pohvalu žirija publike dobila je Božica Šajković s pjesmom “Oj mjeseče, zvijezdo sjajna”.

Ove su godine dodijeljena i priznanja specijalnog žirija te je tako Milica Grubić dobila posebnu pohvalu za uspješni kontinuirani nastup, a Franjo Strehovec i Ana Mustafa za najbolji duet s pjesmom “Ljubav je nešto više”.

Druga festivalska večer na rasporedu je u četvrtak, 27. rujna kada će svoje pjevačko umijeće pokazati predstavnici domova za starije osobe s područja Republike Hrvatske, a poseban gost bit će jedan od najpoznatijih autora kajkavskih popevki Ivica Pepelko.

Služba ureda župana