Ultimate European Pub Quiz

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna 05. svibnja 2011. u Varaždinu atriju Županijske palače organiziran je Ultimate European Pub Quiz. U kvizu su sudjelovale  ekipe iz Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i  Krapinsko-zagorske županije. Radi se o interaktivnom “teambuilding” događaju koji je inače namijenjen tvrtkama, udrugama i organizacijama u kojem se ekipe natječu jedna protiv druge u deset krugova s različitim kategorijama pitanjima. Područja obuhvaćena pitanjima su opće znanje, 80-te, filmovi, glazba, putovanja, skidanje maski, vremenski stroj, TV komedija, sad ili nikad te nazovi prijatelja.  Prvu nagradu osvojio je tim Teachers Petz, drugu profesori Prve gimnazije iz Varaždina, a treću ekipa Hrvatske poštanske banke.

U kvizu su, inače, sudjelovali zaposlenici Varaždinske županije s predsjednicom Savjeta za europske integracije Natalijom Martinčević, učenici i profesori gimnazije “Fran Galović” iz Koprivnice, zaposlenici i članovi Savjeta za europske integracije Koprivničko-križevačke županije, zaposlenici Krapinsko-zagorske županije, učenici Gimnazije iz Krapine, Neformalna inicijativa mladih – Udruga mladih antifašista, zaposlenici Međimurske županije sa zamjenikom župana Matijom Posavcem,  Teachers Petz, Hrvatska Poštanska Banka, i Eurodisejci.

Voditelj večeri je Peter Hopwood, direktor Libris komunikacija, a cijeli program odvijao se na engleskom jeziku.

Cilj organiziranja ovog događaja bio je okupiti različite timove iz susjednih županija kako bi provjerili znanje, ali se pritom družili i dobro zabavili.  Koordinatori iz četiriju županija složili su se da je ovo izvrstan primjer dobrosusjedske suradnje, i dogovorili se da će ovaj kviz postati tradicionalni događaj tijekom obilježavanja Europskog tjedna.

Vesna Pribeg